Děkuji paní Jasná za potvrzení, že doplatek opravdu nemá být. Přišla jsem na to, že máme od předchůdkyně pravděpodobně špatně zadanou mzdovou složku pro náhradu za lékaře.
MS 241 - Lékař: Název skupiny - základní mzda
Vstupní formulář- hodiny*dny
všechny ostatní MS s náhradou mzdy mají Název skupiny: Docházka
Vstupní formulář - od - do.
Nyní jsme si vytvořila novou MS s tímto nastavením a už se žádný dopočet neprovedl.
Mohu se zeptat, jak máte náhradu za lékaře vy? Děkuji za Váš čas.
Mám nastaveno takto :
MS 241 Název skupiny -docházka
vstupní formulář od - do
1. záložka-započitatelnost do základen. Zde mám zafajfkované - hrubá mzda, hrubý příjem, příjem do vyučtování, základ SP, základ ZP, Kč do průměru pro dávky NP, základ pro výpočet VR, základ pro odborové příspěvky.
U zápočtu doby (2) mám fajfku započítat jako výkon práce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 9. 2019 7:23
Dobrý den,
prosím o konzultaci. Zaměstnanec je zařazen v 2.sk zaručené mzdy (při 37,5 hod době je to 93,98 Kč/hod) s hodinovou sazbou 93 Kč + prémie 14 Kč/ hod, čímž se dostane nad min. sazbu zaručené mzdy pro svou skupinu. MS pro prémie mám označenou, že se má započítat do zákl. min. mzdy. Proč tedy Helios dopočítává doplatky do minimální a zaručené mzdy u mzdy za 08/19?
odpracováno 79h * 93= 7 347 Kč
prémie 79 * 14 = 1 106
lékař 26 h 3 729
dovolená 60 h 8 605
přípl. So+Ne 29
přípl. noc 22,5 h 945
přípl. odp. 22,5 h 225
Dopl. do min.mzdy 263
Dopl. do zaručené 935
HM 23 184
Děkuji moc za radu a přeji všem hezký den. EK