Pokud nemoc nastala v srpnu, tak ano.
Z poučení k vyplnění:
"Jestliže sociální událost u zaměstnance vznikla v období, kdy od vzniku pojištění zaměstnance (nástupu do práce) do konce kalendářního měsíce předcházejícího kalendářnímu měsíci, v němž sociální událost vznikla, neuplynulo 12 kalendářních měsíců, je RO období od vzniku pojištění zaměstnance do konce kalendářního měsíce, který předchází kalendářnímu měsíci, v němž sociální událost vznikla (ustanovení § 18 odst. 4 ZNP). Příklad: Zaměstnanec nastoupil do práce 1. 9. 2017. Dne 18. 1. 2018 byl uznán dočasně práce neschopným. RO je doba od 1. 9. 2017 do 31. 12. 2017."
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 9. 2019 13:35
Dobrý den, máme jednoho zaměstnance, který u nás pracuje od 1.1.2019. Nyní má nemocenskou a já poprvé vyplňuji " Přílohu k žádosti o dávku" . V tiskopisu jsem uvedl vyměřovací základy za 1-7/2019. Vyloučené doby nemá. Ve vysvětlivkách jsem četl, že se vyplňuje 12 měsíců před událostí. Já si nejsem nyní jistý, zda když mám jen vyměřovací základy za období 1-7/2019 mám tiskopis správně vyplněn. Moc prosím někoho zkušeného o kontrolu, zda mohu tiskopis takto odeslat.
Předem děkuji za vstřícnost
Boris