Pokud má povoleno od školy opakování nebo odklad maturity po prázdninách, zachovávají se práva a povinnosti studenta do konce školního roku. Ten končí 31.8. Takže pokud máte to potvrzení o odkladu nebo opakování zkoušky, dáte zvýhodnění naposledy za srpen, ať už odmaturuje nebo ne.
Moc se omlouvám, nepřečetla jsem si dotaz pořádně, že jde o studium VŠ. Musí přinést potvrzení o tom, že je stále studentem. Až zkoušku udělá a nebude dál studovat, posuzuje se 1 měsíc po měsíci státnic ( tedy doloží den státnic). Pokud v tom následujícím měsíci bude mít po celou dobu pojištěný příjem, jako že asi bude, když pracuje v pracovním poměru, tak už zvýhodnění nebude. Pokud zkoušku neudělá a škola ho vyloučí, tak Vám to rodič musí nahlásit a přinést potvrzení, dokdy dítě vedla škola jako studenta.
Omlouvám se, ale včera jsem se už k počítači nedostala. Vy než budete zpracovávat mzdu za září, to bude říjen a to už potvrzení o studiu budete mít v ruce (doufejme). A v tom případě nebude problém daňové zvýhodnění za září poskytnout. Samozřejmě nemůžete dát daňové zvýhodnění i následující měsíc, protože pracuje celý kalendářní měsíc na pojištěnou činnost. Pokud teda neukončí zaměstnání. Pokud by dál studovala, tak nic neřešíte, daňové zvýhodnění bude náležet dál bez přerušení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
17. 9. 2019 9:40
Dobrý den, prosím o konzultaci. Zaměstnanec uplatňuje slevu na dítě (22 let), toto dítě má zároveň DPČ ve stejné firmě od 1.1.2019 - 31.8.2019 a HPP od 1.9.2019 - doba určitá.
Zaměstnanec uplatňuje slevu na dítě - mám potvrzení o studiu 1.9.2018 - 31.8.2019, 3.ročník prezenční, bakalářský program.
Dítě neudělalo zkoušku v řádném termínu, teď v září ho čeká opravná zkouška.
Slevu na dani (dítě) jsem uplatnila do 08/2019, u dítěte slevu na studenta do 08/2019. Jak to bude teď v září?
Má mi přinést nové potvrzení o studiu a pak doklad o vykonání zkoušky?
Dítě po celou dobu DPČ mělo rozhodné příjmy (odvod SP,ZP, daně). Děkuji za rady.