Moc děkuji za reakci. namontovali by ho do jiného auta.
Jde o auto na operativní leasing a i pronajímatel se k tomu stavěl tak, že se nesepisovala žádná smlouva o tech. zh. pronajtého vozidla, ani souhlas s odpisováním, jelikož při ukončení op. leasingu bude jednotka vymontována a zůstane ve firmě pro případné použití v jiném vozidle.
Děkuji Vám. Smlouvu jsem četla, tam o tech. zh. není ani slovo, VOP nikoli, zkusím ještě projít.
Nicméně bylo přímo s poskytovatelem předmětu leasingu domluveno-nikoliv písemně tedy, že auto se bude vracet bez této jednotky, že ta zůstane firmě - u nájemce
Opravdu nevím, jak na to.
Hledala jsem, nenašla jsem. Co prodejce, neporadil by CZ-CPA? Logika by říkala, že kam zařadím základní věc (vozidlo), tam zařadím i "podřadnou-související" věc. Ale v daních se nedá logikou vždy řídit. Zkuste se ještě podívat sama na oddíl C http://apl.czso.cz/iSMS/klasstru.jsp?kodcis=80012
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
23. 9. 2019 15:39
Dobrý den, dovoluji si poprosit o radu. do auta na operativní leasing byla zakoupena power jednotka-na zvýšení výkonu motoru. Cena této jednotky 39 tis., montáž stála 8tis.
Můj dotaz, je možné účtovat jako maj. do 40tis.-tedy dle směrnic rovnou do nákladů a 8 tis. na službu?
Vím, že do ceny maj. patří i náklady na montáž, ale tato jednotka se dá vzít a namontovat do jiného auta. /proto také neuvažuji o technickém zhodnocení - snad.
Děkuji za názory, rady.