Ono je to trošku jinak.
ELDP se vyplňuje, v případě, že zaměstnání skončí před 31. prosincem, do 1 měsíce po konečném vyúčtování příjmů (někdy může být např. doplatek dovolené ještě další měsíc po skončení PP) a nejpozději do 31. ledna následujícího roku a odesílá se na OSZZ do 30 dnů od vyplnění.
Vy, jako zaměstnanec, nenesete žádnou odpovědnost za povinnosti zaměstnavatele. Jenom si pohlídejte, aby vám byl skutečně v budoucnu ELDP doručen.
Dobrý den,
já bych si ještě tak v červnu 2020 požádala o IOLDP, abych měla jistotu, že zaměstnavatel poslal ELDP na OSSZ/ČSSZ.
https://www.cssz.cz/web/cz/informativni-osobni-list-duchodoveho-pojisteni
Současně tam uvidíte všechny údaje, které o Vás ČSSZ má pro budoucí výpočet důchodu. Jak tam bude nějaká neevidovaná doba, tak zavčasu dohledejte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 9. 2019 18:53
Dobrý den, potřebuji poradit od zkušenějších. V práci jsem skončil na konci srpna, nicméně mzdová účetní mi sdělala, že mi ELDP pošle doporučeně poštou ke konci dubna příštího roku. Zde jsem se v diskuzích dočetl, že by se ELDP měli zasílat do měsíce po vyúčtování mezd. Čili, když já dostal mzdu 10tého září,tak snad do 10. října bych ho měl obdržet. Problém je, že mzdová účetní z bývalé práce je externí účetní a sídlí 150km v jiném městě a je s ní bohužel dosti problematická domluva :(
Má otázka tedy je, pokud mi tedy vydá účetní ELDP za rok 2019, respektive za období leden-srpen 2019 až řekněme v dubnu příštího roku, zda z toho nebudu mít já jako bývalý zaměstnantec na OSSZ nějaký problém.
Děkuji, Tom