Zrovna je tady aktuální článek
https://www.podnikatel.cz/clanky/jednoclenna-s-r-o-a-ne-platna-pracovni-smlouva/?utm_medium=kolotoc&utm_source=business-center-cz&utm_campaign=jednoclenna-s-r-o-a-ne-platna-pracovni-smlouva
Je v tom zmatek.
Ten článek obsahuje věcné chyby a nic pozitivního nepřináší.
Vy se zřejmě na teoretické úrovni tomuto tématu věnovat nechcete, vy chcete odpověď.
Z údajů, které uvádíte, bych dovodila, že takový postup možný je.
Polemiky na téma souběhu funkce statutárního orgánu nebo jeho člena a zaměstnance (vedoucího zaměstnance) se vedou od konce 90. let, takže klid a hodně štěstí do podnikání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 9. 2019 6:36
Dobrý den.
Omlouvám se za neodborné vyjadřování a prosím o pomoc. Už jsem zde pročetl spoustu odkazů a nejsem z toho "moudrý" co je správně.
Mám s.r.o. a jsem "zde" sám. Zabývám s výce činnostmi : zemní práce, opravy vozidel,...
Mám smlouvu (se svou s.r.o.) o pacovním poměru na 5 hod denně jako provozní technik. Platím veškeré odvody (sociální, zdravotní, daň ze mzdy, Kooperativa). Jako jednatel žádnou smlouvu nemám. Mohu to takto mít? Být zaměstnanec ve své firmě?
Moc děkuji za Váš čas