Dobrý den, je jedno, jestli jste zálohovou fakturu vystavila pro neplátce, nebo pro plátce.....
DPH musíte zaplatit ke dni přijetí úplaty tzn. za 08/2019. V případě kontroly by Vám mohl být doměřen časový posun 1 měsíc (měla jste odvést za 08 a ne za 09). Je na Vás, o jakou částku se jedná, jestli je to zanedbatelná část pro doměrek, nebo významná.
Částka je uvedena jen za DPH, nebo celkem za fakturu? Vypočtěte si úrok z prodlení za ten jeden měsíc zpoždění odvodu DPH, kolik to dělá? K pročtení § 104 ZDPH, § 252 Daňového řádu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 9. 2019 13:45
Dobrý den. Prosím o radu. Minulý měsíc jsem vystavila zálohovou fakturu pro neplátce DPH. Platba na účet přišla také v 8. měs. Zapomněla jsem uplatnit DPH za zálohy. V 9. měs. faktura v plné výši vč. DPH. Je to prosím problém, že jsem neuplatnila DPH již minulý měsíc? Děkuji