Nevím, co máte za program, ale např. program, který používám, má předkontaci u předpisu závazku z mezd vůči zaměstnancům "BEZ" / "BEZ331" /, kdy do doby zaplacení závazku je závazek z mezd vedený na účtu 331 a až při úhradě na základě bankovního výpisu je zaúčtovaný 331/221. Musíte účtovat přes účet 333, kde se jinak účtují nároky zaměstnanců na náhradu škody, nároky zaměstnanců na náhradu cestovních výdajů, náhrady za používání vlastních pracovních prostředků,..? Jak to děláte v případě, kdy jsou závazky placeny hotově a nemusíte to řešit přes účet 333 kvůli příkazům k úhradě?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 10. 2019 14:18
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat ohledně účtování odměny jednateli. Protože můj účetní software je nastaven takto- u mzdy zaměstnanců:
interní doklad HM 521/331
ostatních závazek 331/333
banka 333/221
takto je to přednastaveno
A teď si potřebuji udělat předkontaci u odměny jednatele, který je jediným společníkem :
HM 522/366
ostatní závazek 366/XXX
banka xxx/221
A nevím přes jaký účet to mám dávat. Jde o to, že ostatní závazek musím účtovat a to z důvodu tvoření příkazu k úhradě, jinak bych to vynechala.
Moc děkuji.