Bez čísla jednacího, bez podpisu, ... a jak již zde bylo řečeno s minimálně 7 měsíčním zpožděním. Kdo ví, jak tam text v této podobě dlouho bude zveřejněn. Když si přečtu ostatní povidani, která k tomuto byla již ze strany FS na netu zveřejněna, tak jako by je psal někdo úplně jiný, ..
Dobrý den,
já už jsem z toho taky jelen. Prosím Vás pěkně o radu. Nastavil jsem v programu, aby se vydané faktury nezaokrouhlovaly (nejjednodušší řešení) ale jelikož provozujeme eshopy, tak máme i případy dobírek (tzn. my musíme mít fakturu zaokrouhlenou, přepravce inkasuje peníze a následně nám je přepošle na účet), a náš program neumožňuje v rámci jedné knihy vydaných faktur obě možnosti, tzn. 1. zaokrouhlovat a zahrnout do DPH a 2. nezaokrouhlovat, musím kvůli těmto pár případům dobírek všech vydané doklady zaokrouhlovat (mě to přijde jako neskutečný maras) nenapadá Vás někoho jiná možnost?
Děkuji.
Dobrý den,
článek na finanční správě potvrzuje, že zaokrouhlení bezhotovostní (ani hotovostní) platby se do DPH zahrnovat NEMÁ. Tzn., že je z hlediska DPH úplně jedno, jestli budete mít faktury zaokrouhlené nebo ne, ale to zaokrouhlení nerozpočítávat do DPH. Ve Vašem případě bych klidně všechno nechala nezaokrouhlené a případnou platbu v hotovosti řešila jako jhaléřové vyrovnání.
Promiňte, ale tady se pletete - rozpočítávat zaokrouhlení do základu daně a daně nebylo správně nikdy. Zaokrouhlení nikdy nebylo předmětem daně dle §2. Pouze všichni renomovaní daňoví poradci špatně interpretovali výklad zákona po 1.4.2019. Proto nyní (ano, pozde) finančí správa vydala toto prohlášení, které žádný zákon nemění (prohlášení nemůže změnit zákon), ale jasně uvádí, jak je to s tou bezhotovostí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 10. 2019 8:02
Dobrý den,
jen informativně - finanční správa zveřejnila článek, kde je jasně uvedeno, že zaokrouhlení u bezhotovostní platby nespadá do DPH - https://www.financnisprava.cz/cs/dane/novinky/2019/vypocet-dph-a-zaokrouhlovani-od-2019-10-01-10101.