Jenže to vyjádření se netýká vystavování faktur, ale situace, kdy dodavatel vystaví fakturu nezaokrouhlenou a odběratel mu ji zaplatí na účet v celých Kč, tedy dodatečně vzniklého rozdílu.
Už vystavené faktury bych já neřešila. Snažte se zjistit u dodavatele programu, jak máte postupovat, případně požadujte nápravu.
Děkuji moc za odpověď.
Už jsem našla v nastavení, kde zaokrouhlení u DPH zruším. Takže teď bych to měla mít správně na 0,05 Kč.
A celkovou částku tedy mohu zaokrouhlit na celé koruny (i když je to bezhotovostní) a toto zaokrouhlení nejde do základu a nepodléhá zdanění. Jestli to tedy chápu dobře.
Děkuji za reakci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 10. 2019 19:35
Dobrý večer,
mohu se ještě zeptat k tomu zaokrouhlování ? Pakliže v programu zruším všechna zaokrouhlování, mělo by to tedy být v pořádku? Dnes jsem zjistila, že nemáme v programu u vystavovaných faktur upravené. Co s těmi fakturami od začátku měsíce? Musím je všechny předělat? Je jich cca 45. Některé jsou už i uhrazené. Děkuji za odpověď. Monika