Dobrý den,
prosím o upřesnění dotazu k tématu týkající se upřesnění doby, nemohu nikde dohledat, zákon říká, že:
(2) Předmětem daně není pořízení zboží z jiného členského státu, pokud
a) celková hodnota pořízeného zboží bez daně nepřekročila v příslušném ani bezprostředně předcházejícím kalendářním roce 326000 Kč ...
¨Dle tohoto znění to chápu tak, že hlídám 326000Kč dez daně za 2 roky? Děkuji za vysvětlení
Kdybyste byla plátce, určitě to pro vás nebude nevýhodné, spíš naopak ať už nakupujete v EU či v tuzemsku
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
13. 11. 2019 19:36
Dobrý den, mám malý obchod se zbožím, které si sama dovážím z Německa. Nejsem plátce DPH. Zboží nakupuji v běžných marketech jako Lidl, Kaufland atd. tudíž do účetnictví dokládám zjednodušené daňové doklady. Abych se nestala plátcem DPH nesmím překročit částku 326 tisíc a v hodně článcích na netu jsem našla, že tato částka se počítá bez DPH, jenže moje účetní mi tvrdí, že mi musí počítat částky s DPH, protože jí dokládám právě zjednodušené daňové doklady kde je uvedena částka s DPH. Když se ovšem podívám na ten doklad tak je tam vždy dole uvedeno i kolik bych platila bez DPH a tak mne zajímá jak to vlastně je. Zda má paní účetní pravdu či naopak by měla počítat opravdu s částkami bez DPH. Hodně si to hlídám, nerada bych spadla do plátce daně, bylo by to potom pro mne nevýhodné. Děkuji za rady.