Moc Vám děkuji. Právě, že jsem se setkala s názorem, že těch 26 hodin se proplatí průměrem + příplatek. Takhle tedy pokud vyrovnávací období skončí např. teď v prosinci a bude se mu to proplácet v prosincové výplatě, tak když nebude mít dovču dostane 30000Kč + ((30000/165)*26) + 25% příplatek za přesčas za každou hodinu počítaný z průměru. Mohu, ještě poprosit o kontrolu? Moc Vám děkuji.
Dobrý den, paní Jasná,
mohla bych Vás ještě poprosit o radu ohledně vyrovnávacího období? Nyní jsem si volala na podporu programu. Mám zaměstnance, který má turnus. U nich máme VO 26 týdnů. Jede ten svůj daný turnus v měsíci a mezi to se mu vloží ještě navíc např. pár hodin přesčasu. Kdy mu tento přesčas navíc oproti turnusu proplatím prosím? Na podpoře programu mi sdělili, že v daném měsíci, kdy měl ty hodiny navíc, tak ty mu proplatím spočítám, jak jsme si psaly níže. Příplatek za přesčas mu nedám a ten mu dám, až když na konci VO zjistím, zda na něj má nárok či nikoliv. Jsem z toho teď trošku zmatená. Jak to je tedy na konci VO tam zjišťuji, zda z toho daného turnusu měl něco navíc či méně a to jsem myslela, že se proplatí, jak jsme si psali. No a teď mě tam mate i to, s tím, že mi paní řekla, že mu vlastně mzdu za ten přesčas oproti turnusu navíc zaplatím hned a pak se uvidí co s příplatkem. Co když na konci období zjistím, že má např. těch 26 hodin z toho turnusu navíc, to mu budu muset zaplatit z vypočítat, jak jste psala + příplatek a když bude tam mít ještě navíc tyto hodin, které se do turnusu vložili navíc, tak k těm ještě dopočítat příplatek? Paní na podpoře mě strašně zmátla a já nevím, co je správné. Moc se omlouvám a předem moc děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
21. 11. 2019 9:54
Dobrý den, prosím moc o radu. Zaměstnanci pracují na 12H směny. Vyrovnávací období 1x za 26. týdnů. Mají měsíční mzdu 30000Kč. Přesčas oproti fondu za toto období činil 26 hodin. Jak jim, prosím tento přesčas zaplatím? Průměr na náhrady 211,261Kč. Předem moc děkuji.