Zaměstnání cizince

• (neregistrovaný)

20. 12. 2019 10:30

Dobrý den, od 1/2020 budeme zaměstnávat člověka z Ukrajiny, který má typ pobytu: trvalý,, účel pobytu sloučení s občanem ČR, národnost ukrajina, je zde již 18 let. Vystudovaný zde v ČR. Je přihlašování na ZP A MSSZ klasický, jako u občanů ČR nebo musím ještě neco navíc? Děkuji moc, je to první člověk , kterého takhle přijímám.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 12. 2019 15:49

Alex..

Pokud je cizinec, pak vždy i na úřad práce, nejpozději v den nástupu.
      ZP - má kartičku? SP - zavolejte a ověřte si číslo, jestli je stejné jako ZP¨.
      ZP u nás stačilo P, pokud už tu pracoval.
      Je rezident? Kvůli odpočtům.

• 27. 12. 2019 23:51

Brabec František (neregistrovaný)

Zdravím, NENÍ CIZINEC JAKO CIZINEC, jen doplním, podle zákona o pobytu cizinců přestane být cizinec, když získá české občanství. Ovšem podle § 85 zákona o zaměstnanosti se pro účely zaměstnávání nepovažuje za cizince občan EU a jeho rodinný příslušník a rodinný příslušník občana ČR taky ne.
      A kdo je rodinný příslušník, to zase stanoví zákon o pobytu cizinců v §15a, takže bych se opravdu důkladně zaměřil na to, jak to jejich soužití vlastně vypadá a z toho vyplyne, jestli je třeba informovat ÚP o nástupu či nikoli.
      Berte prosím jako vtip - je strašné, jaká úchylná byrozvěrstva obsahuje naše legislativa, nadto když ty informace o nástupu a ukončení na pracáku nikdo nečte, respektive jen když potřebují na někoho zakleknout.

• 28. 12. 2019 9:13

Aion (neregistrovaný)

OT: Kdekdo si v tyto dny zde stěžuje na legislativu. OK, ale ta je výsledkem práce těch, koho voliči zvolili. Vy jste volil koho?

• 28. 12. 2019 19:57

Zdravím, tuším že moje odpověď bude "špatná", ale je to pravda, tak co - naposledy jsem volil v roce 2013 a to ANO. Kvůli tomu jsem ukončil svoje 8-leté členství ve Straně zelených. Věřil jsem tehdy, že AB je zajištěný self-made-man (byť made in divoká devadesátá), co se chce pozitivně zapsat do dějin. A hle, on další marketingový projekt, který má za cíl vyhubit poslední svobodné lidi, jimiž jsou drobní podnikatelé. Neboť svobodným lidem se špatně vládne.
      Ale co se týče té legislativy, je to úplně jedno. Kontrolní hlášení se chystalo už za Kalouska, za něj bylo nařízeno, aby každý nový plátce DPH byl povinně měsíční, naprosto nesmyslně se pověsily na web čísla bankovních účtů plátců DPH.
      Od roku 2013 nevolím a věřím tomu, že ať bude vládnout kdo chce, je to jen najatý manažer a bude z 95% dělat to, co mu řeknou "ti opravdu mocní". No a těch zbylých 5% politiky bude něco nepodstatného, třeba jestli zvýšit rodičovák všem nebo jen někomu.

• 29. 12. 2019 22:44

Aion (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď, po pravdě - nečekala jsem, že odpovíte. U mě jste třetí osoba, která adresně - poloadresně uvádí, že volila ANO.
      Na těch 95 + 5 % určitě máte sociologický průzkum, jinak byste se do těchto čísel nepouštěl, že.
      Můj názor ohledně zvýšení rodičovského příspěvku: pokud by navýšení obdrželi i ti, kteří jej už nepobírají, evokuje to ve mně myšlenku, že navyšujeme starobní důchod tomu, kdo už zemřel. Podotýkám, že takto se to týká i mé dcery. Blbé je to, že se argumentuje tím, že ti, kteří zvolili kratší variantu, nastoupili zpět do zaměstnání - např. ve 2 letech věku dítěte.

• 30. 12. 2019 22:16

Zdravím, patřím k těm, co jsou hrdí i na svá špatná rozhodnutí, takže se klidně přiznám.
      Na 95+5 průzkum nemám, ale už Churchill přece "věřil jen těm, které si sám zfalšoval". To že nemáme skutečnou demokracii, ale pouze reality-show-hra na demokracii, jsem tak nějak postupně dovodil. Pokud jsou na světě lidé, kteří disponují "volnými miliardami", tak přece nenechají světovládu v rukou obyčejných lidí, nýbrž budou vládnout sami. A to tak, že dají na výběr z několika předem připravených propracovaných variant. Hlavně aby si prostí vopčani připadali důležití a nenapadaly je nějaké revoluce. Tak teď to třeba bude Trikolóra.
      Pozor, tím to nijak neshazuju, vládnout světu je určitě dřina. Jen nebudu plýtvat časem a číst volební programy, chodit demonstrovat atd.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).