Privydelek při zaměstnání

• (neregistrovaný)

9. 1. 2020 21:16

Dobrý den, jsem zaměstnaná a mám možnost jsi každý měsíc přivydělat 2.000,-kc výpomocným pracemi u OSVČ, který je plátce DPH.
    Jaký doklad mám po něm chtít k penizkum, abych měla doklad že jsem nepřesáhla 30.000,- Kč za rok?
    Nebo s ním musím mít sepsanou nějakou smlouvu?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 1. 2020 22:30

. (neregistrovaný)

Pokud spekulujete s tím, že byste tento přivýdělek považovala za příjem osvobozený od daně z příjmu podle písm. a) odst. 3) § 10 ZDP, tak na to můžete zapomenout. Příjem za práce, prováděné každý měsíc, nesplňují podmínku uvedenou v písm. a) odst. 1) § 10 ZDP - příjmy z příležitostných činností. A nemohou tak být považovány za příjem podle § 10 ZDP a tudíž nemohou být ani od daně z příjmu FO osvobozeny.

Můžete se domluvit na uzavření dohody o provedení práce, ta může být uzavřena na rozsah prací do 300 hodin / rok. Při odměnách do 10.tis.Kč / měsíc a nepodepsaném Prohlášení poplatníka daně bude z odměny sražena "srážková" daň ve výši 15%.

• 11. 1. 2020 11:29

Hory (neregistrovaný)

Dobrý den jak to funguje , když pracuji v Německu na HPP a chtěl bych si znova otevřít živnost v ČR jako vedlejší činnost musím platit zálohy na sociální a zdravotní pojištění a jestli jo tak kolik a jestli se mě to bude započítávat jako léta do duchodu,, počítám výdělek cca do 5000-, měsíčně děkuji za odpověd

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).