OT. Máte dobře ošetřenou situaci, kdy jste za klienta podala "nulové" Kontrolní hlášení za říjen 2019 a "nulové" Kontrolní hlášení za listopad 2019 s tím, že jste do KH uvedla odhadované / nulové a nikoliv faktické údaje?
Prosím napište pak, tak to dopadlo. Možná bude Váš klient mezi plátci, kteří obdrží pokutu podle ZDPH § 101h (3) "Správce daně uloží plátci, který nesplněním povinnosti související s kontrolním hlášením závažně ztěžuje nebo maří správu daně z přidané hodnoty, pokutu do 500000 Kč."
ne poslala jsem nulové klasické... jde o malý obchůdek - tržby a nákupy zboží...
tržby samozřejmě uvedu v dodatečném, ale dotaz je, zda tam mohu dát i nákupy...
jak to dopadne, nevím ale dám vědět... tento měsíc kupodivu doklady už budou dnes :-)
.. nákupy v dodatečném Přiznání, v následném KH .. to je bez diskuze, můžete. Můj příspěvek byl spíš ve smyslu, ošetřete si podání těch "nulových" KH. Je možné, že až budou problémy, bude po Vás klient pravděpodobně vymáhat náhradu škody. Nechte si jejich podání odsouhlasit klientem alespoň dodatečně, pokud to nemáte přímo ve smlouvě, že můžete podávat "nulová" podání na FÚ v případě, kdy klient nedodal (včas, v termínu pro podání DAP,..) podklady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
9. 1. 2020 21:27
Dobrý večer,
klient mi nedonesl doklady včas tak, abych mohla zaúčtovat do DPH (25.odpoledne)... jedná se o 10 i 11/2019.... Podala jsem za tyto měsíce Nulové přiznání k DPH i Kontrolní hlášení... Nyní už doklady konečně má a chci za tyto měsíce udělat dodatečná přiznání. Můj dotaz je, zda mohu zaúčtovat doklady na výstupu i na vstupu? tedy i faktury k odpočtu DPH?... Děkuji za odpovědi