Uvádí, za co je to bonus? Ve smyslu sleva z ceny? Viz. odpověď pana Pavla
http://www.portalsvj.cz/diskuse/bonus-zhodnoceni-preplatku-od-prazske-plynarenske
Nutno upřesnit.
Požádala bych klienta, aby mi poslal poslední dodatek smlouvy, který s PP uzavřel. A podívala se, které slevy se tam vzdal, že za to dostal bonus. Nebo co tam je k nějakému bonusu uvedeno. Buď v dodatku smlouvy, nebo ve smluvních podmínkách atd. Bez podkladů těžko správně účtovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 1. 2020 0:07
Dobrý den, můžete mi někdo poradit? Dostali jsme konečnou fakturu od Pražské plynárenské a konečný výsledek - skutečné náklady mínus zaplacené zálohy - je přeplatek, např. 5000 Kč. Ale jako přeplatek k vrácení uvádějí 6000 Kč, s tím, že nám poskytli bonus v hodnotě 1000 Kč. S tím se setkávám poprvé. Tento bonus je zcela mimo DPH. Můžete mi někdo poradit s účtováním? Mně napadají tyto dvě varianty:
a) přeplatek rovnou v bance rozúčtovat na skutečný přeplatek fa 221/321 a bonus 221/648
b) bonus zaúčtovat do ostatních pohledávek 315/648 a pak v bance (bonusovou část) 221/315.
Myslím si, že to nejde zaúčtovat přímo v rámci té faktury. Šlo by to tak, jak píšu? Děkuji za radu.