Tak tedy prosím o radu, co mám chtít od zaměstnance, že manželka neuplatňuje slevu na dítě, stačí tedy jeho podpis na prohlášení ? Čestné prohlášení manželky nelze, zaměstnavatele nemá, je na úřadu práce, jak to prosím řešíte? Děkuji.
Jako mzdové účetní zaměstnavatele můžete po zaměstnanci chtít pouze to, co vyžaduje Zákon o daních z příjmů.
Zaměstnancem vyplněné a podepsané Prohlášení poplatníka daně + ZDP § 38l odst. 3)
Způsob prokazování nároku na odečet nezdanitelné části základu daně, slevy na dani podle § 35ba a daňového zvýhodnění z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti u plátce daně
Děkuji za Váš čas, ale zmíněný zákon neřeší, když je druhý z manželů bez práce, alespoň jsem nikde nenašel řešení, píše se, pokud mají oba zaměstnavatele, ale jak se prokazuje, když je bez zaměstnavatele? Asi blbě čtu nebo uvažuju, ale doufal jsem, že někdo poradí, jak to sám praktikuje, nicméně děkuji za Váš čas
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 1. 2020 10:54
Dobrý den, prosím, sice jsem přečetl vše ohledně slevy na dítě a potvrzení druhého z manželů, přesto prosím , zda moje úvaha je správná. Manželka zaměstnance za rok 2018 potvrzení, že neuplatňuje dceru, platí i pro rok 2019, ale v polovině roku výpověď a skončí až do této doby na úřadu práce.Co mám chtít po zaměstnanci, samozřejmě podpis do Prohlášení a od zmíněné manželky Potvrzení z úřadu práce? Nevím, řešil bych čestným prohlášením, ale dle diskuzí nemám právo toto chtít, tedy musí donéstPotvrzení z úřadu práce , že je manželka vedená jako uchazeč o zaměstnání? Děkuji za vaše rady