takže: ODD* DUZP .10.11.19, vyst.21.1.20 , datum pro přiz. DPH: 1/2020- dnes odesílám
DD* DUZP 10.11.19,vyst.21.1.20, datum pro přiz.DPH: 11/2019, dan.povinost nezměněna , tudíž podávám jen KH za 11/2019
Aha, pak jsem to chybně pochopila. Chápala jsem ODD jako opravný daňový doklad vystavený podle § 42 ZDPH. Sama bych to nazvala stornem původního dokladu (podle § 43 ZDPH). Aby tazatelka věděla, že nemusí vynakládat žádné úsilí k posílání dokladu "chybnému" odběrateli atd. Aby pak po něm ještě nechtěla nějaké potvrzení, že si takový ODD zařadil do svého účetnictví.
Pracuji s SW Pohoda. Má tam i možnosti i Opravného dokladu i Storno.
Vystavila bych "storno" původního dokladu. Datum vystavení Stornovacího dokladu aktuální, Datum zdanitelného plnění stejné, jako DUZP původního dokladu, Datum účetního případu stejné, jako datum původního dokladu.
Přiznání DPH za 11/2019 by se to vůbec netýkalo.
Přiznání DPH za 01/2020 by se to vůbec netýkalo.
Vystavit následné Kontrolní hlášení za 11/2019 se správnými údaji.
Ostatní postup podle Vás.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 1. 2020 7:54
Dobrý den,prosím - dne 21.1.20 jsem zjistila že jsem vystavila na chybného odběratele fakturu ze dne DUZP 10.11.19, prosím jak mám postupovat?
1. vystavím ODD (na chybného odběr.) s DUZP 21.1.20 , datum vyst ( do 15 dnů)
2. Na správného odběratele vystavím fakturu s jakým DUZP? - 10.11.19 , vystav.21.1.20 a podám dodad.d.přiz?