tzn. že bych měla nárok pokud počítám dobře? Jelikož bych na mateřskou nastupovala cca 20.7.2020?
Tak pokud zaměstnanci ani netuší jaké jsou způsoby ukončení pracovního poměru, tak je to fakt jejich problém. Nechápu to, zákoník práce je snad jediný zákon, který je provází celý pracovní život, tedy v průměru cca 45 let. Není tak" tlustý" jako jiné zákony, takže pak se většina nemůže divit, že zaměstnavatelé využívají jejich totální neznalosti.
Hlavně ale - tazatelka by se v této situaci neměla nechat přesvědčit, aby podepsala dohodu (i toto se občas děje). I kdyby nakonec nedostala vyplacené náhrady za výpovědní dobu, tak ale prioritní teď pro ni je "natáhnout" trvání pracovního poměru. A podpisem dohody by se o ty nejméně dva měsíce připravila.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 1. 2020 10:07
Dobrý den, prosím o radu.
Zjistila jsem , že jsem těhotná v prosinci. Termín porodu mám mít 28.8.2020. Jsem zaměstnaná , ale hrozí, že k 31.1.2020 nás propustí.
Mám strach , abych nepřišla o mateřskou? Vyjde mi to ještě? neznám přesně ty výpočty.
děkuji