Dohoda k pracovní smlouvě

• (neregistrovaný)

22. 1. 2020 22:39

Dobrý den.
    Mam dotaz ohledne dodatku k pracovni smlouve. V praci konci vyroba v ktere jsem zamestnany. Bylo mi nabidnuto zmrazeni platu na 2roky z duvodu ruseni me funkce a vyssiho platu s tim ze budu vykonavat jinou praci. A nebo vypoved k mesici kvetnu+ nekolik platu odstupne.
    Premyslel jsen hodne nad vypovedi ale byl jsem premluven k podepsani toho ze mi 2 roky nebude zvednut plat.
    Pri dotazu kdyz bych si to rozmyslel jelikoz by to platilo az od kvetna mi bylo receno ze s tim by nebyl problem.
    Ted po novem roce jsem sel za pani ci to ma na starost jestli by slo dodatek k te smlouve zrusit a ze bych chtel v tom kvetnu koncit. A bylo mi receno ze to zmenit nejde.
    Prosím o radu jestli na to opravdu nemam nárok.

Kdyby mi nebylo nalhavano nekolik veci vypoved bych podepsal hned. Bohuzel jsem byl duverivy. Vse bylo vem mezi 4 ocima tak nevim jak se zachovat.
    Dekuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 1. 2020 9:34

Michaela S. (neregistrovaný)

Podepsal jste dodatek smlouvy, kterým se Vám mění druh práce a zároveň obsahuje ujednání, že Vám 2 roky nebude zvednuta mzda?
      Jestli ano, tak to takto platí.

Pokud byste chtěl opravdu v květnu končit, musel byste do konce března podat výpověď sám, ale bude to bez odstupného.

• 23. 1. 2020 9:46

Aion (neregistrovaný)

Pokud tazatel souhlasil s tím, že mu 2 roky nebude navýšena mzda, toto jeho jednání bych za určitých okolností posoudila jako zdánlivé právní jednání, k němuž se nepřihlíží - srov. § 4a odst. 4 ZP.

• 23. 1. 2020 10:55

Honzaa (neregistrovaný)

Ano se s tím že mi nebude zvedána mzda jsem souhlasil.
      Ale ještě tam je změna místa pracoviště což se mi nelíbí. (V tu dobu když jsem podepisoval nebylo jasné jestli se část výroby přesune)

Jde o to že před podpisem mi bylo nabídnuto podepsat tohle a nebo rozvázání pracovního poměru s odsupným. Váhal sem co podepsat ale když jsem se zeptal jestli je toto rozhodnutí možné změnit i po podpisu když platí až od 1. května bylo mi řečeno že ano. Ale to jen slovně.

Vím že když budu chtít končit mohu dát výpověď sám.
      Jde mi o to jestli to rozhodnutí je možné změnit?
      Kdyby mi nebylo nalháno že to nebude problém, podepsal bych rovnou ukončení.

Děkuji za pomoc

• 23. 1. 2020 12:15

Michaela S. (neregistrovaný)

Své rozhodnutí změnit můžete, ale zaměstnavatel s tím musí souhlasit. Do té doby platí uzavřený dodatek a je jedno, jestli je účinný hned, od května nebo za rok.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).