Monitorovací dotazník ÚP

• 23. 1. 2020 12:42

Dobrý den,
    byl nám přes DS zaslán od Úřadu práce tzv. Monitorovací dotazník. Je jeho vyplnění povinné? Případně z jakého zákona toto vyplývá a jaká by případně hrozila sankce, pokud by nebyl vyplněn?
    Moc děkuji za odpověď.
    Iveta Novotná

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 1. 2020 21:07

Soňa (neregistrovaný)

Dobrý večer. Už neví, čím by otravovali. Milion statistik, milion prakticky stejných údajů, které si stejně každý píše, jak chce! Nemá to vůbec smysl, jen nás to všechny zdržuje od práce, které máme mraky!! Odpověď na vaši otázku? Opravdu nevím. Je to poslané do “ datové schránky “ v tu chvíli mají přehled komu to poslali a komu ne. Takže vám nedokážu odpovědět, ale rohodně nesouhlasím, aby nás zdržovali krávovinama. Každý rok něco!!
      Hezký večer přeju

• 23. 1. 2020 22:12

Brabec František (neregistrovaný)

Přišlo, excel tabulka, začíná to, jestli využíváme služeb pracovních agentur, pak jestli plánujeme propouštět, dál jsem nedošel … Neuvádějí odkazy na konkrétní předpisy a pokutami nehrozí. Až nebudu mít do čeho píchnout, takže možná v srpnu … a to už jim to bude k prdu.

• 24. 1. 2020 8:06

iva.

Také přišel, ale e-mailem - a chodí takto už hodně let.
      První problém v předchozích letech byl, že náš zastaralý sw neuměl otevřít to rolovací menu k výběru - tak jsem to jednoduše vytiskla, dopsala propiskou a poslala poštou ... kupodivu to stačilo.
      Další "vtipná" situace nastala letos - dotazník má stav zaměstnanců k 31.12.2019 a stav zaměstnanců k 31.12.2020 - v našem případě se stav nezmění, ale ve 2019 je o 30 lidí víc, než v roce 2020 ... jak je to možné, volá úřednice z ÚP?
      No protože skončili 31.12.2019 a toho dne ještě ve stavu byli ... a taková kolonka v dotazníku není. Na druhé straně drátu možná nastalo překvapení, nevím, ale reakce úřednice byla šokující - prý tam mám napsat ty odcházející profese, ale protože je tam málo kolonek, tak se s tím "nemám nějak moc párat a nějak to dát s citem dohromady." Takže asi tak o vypovídací hodnotě monitorovacího dotazníku ...

• 30. 1. 2020 10:43

Mili (neregistrovaný)

Volala jsem dnes na ÚP ohledně monitorovacího dotazníku. Bylo mi sděleno, že POVINNOST VYPLNIT DOTAZNÍK NEMÁM A ŽÁDNÉ SANKCE MI NEHROZÍ. Jedná se jen o vzájemnou výpomoc ÚP a zaměstnavatelů. Hezký den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).