Údaje do Přehledů pro ČSSZ a ZP se uvádí za měsíce, kdy OSVČ podnikala.
Pokud jste podnikala pouze 5 měsíců v roce 2019, vyplníte
ČSSZ - Přehled o příjmech a výdajích OSVČ za rok 2019 podle § 15 zákona č. 589/1992 Sb., ve znění pozdějších předpisů
C. Údaje o výkonu samostatné výdělečné činnosti (SVČ)
18. V roce 2019 jsem vykonával/a SVČ
Hlavní SVČ jsem vykonával/a v měsících - zaškrtnete pouze měsíce, kdy jste podnikala
Údaje z části 18. se automaticky propíší do údajů písmene E. Údaje o daňovém základu OSVČ za rok 2019 řádku 26.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 1. 2020 14:37
Dobrý den,
prosím o radu s vyplněním přehledu příjmů a výdajů OSVČ. V roce 2019 jsem byla 4 měsíce zaměstnaná, pak 3 měsíce na ÚP a 5 měsíců jako OSVČ. Váhám s vyplněním části E. Údaje o daňovém základu OSVČ s bodem 26. - počet měsíců, z nichž je SVČ považována za hlavní a vedlejší. Rozdělení na hlavní a vedlejší činnost je bráno za celý rok, nebo za dobu podnikání? Pokud za celý rok, hlavní bych tedy měla mít 5 měsíců a vedlejší 7 (ÚP + zaměstnavatel) nebo pokud dobu podnikání, vyplním hlavní 5 měsíců a vedlejší 0?
Předem děkuji za rady!