Zrušení místa pro nadbytečnost

• (neregistrovaný)

27. 1. 2020 12:14

Dobrý den,

pracuji jako dělnice ve skladu hotových výrobků.Celkem je nás tam 6 skladnic.
    Vedení rozhodlo,že se musí jedno místo zrušit pro nadbytečnost.Vý­pověď jsem dostala já i přesto,že jsou tam dvě skladnice,které pracují na dobu určitou,takže by mohla jedna z nich skončit v pohodě tím datem.Vím,že ta moje výpověď je osobní,protože jsme si s vedoucí našeho skladu moc "nesedly".
    Mají na to právo, mi dát výpověď,když se nabízí i jiné řešení?Trošku mi to zavání diskriminací.Poradí někdo,prosím?
    Majky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 1. 2020 12:18

Aion (neregistrovaný)

Výběr nadbytečného zaměstnance provádí zaměstnavatel ve své výlučné kompetenci, ani soud jeho rozhodnutí nepřezkoumává.

• 27. 1. 2020 12:31

III (neregistrovaný)

Vidíte jak je zaměstnavatel uznalý, místo toho , aby si dal práci s kontrolou a vytýkáním nedostatků vaší práce, tak vám vyplatí odstupné. To je velkorysé řešení. Zřejmě pracovnice na dobu určitou odvádějí kvalitnější práci, protože jinak neznám zaměstnavatele, který by dobrovolně někomu vyplácel peníze za nic.

• 27. 1. 2020 16:58

Michaela S. (neregistrovaný)

Za určitých okolností nemusí být rozhodnutí zaměstnavatele o snížení pracovního místa v příčinné souvislosti s nadbytečností zaměstnance.

Posouzení není lehké, jestli Vám to za to stojí, musel by to vidět právník.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).