Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 2. 2020 13:15
Dobrý den, mám tady ještě jeden dotaz k životnímu pojištění, které lze odečíst od základu daně. Zaměstnankyně dodala dvě potvrzení od Kooperativy, k tomu dvě smlouvy. Na obouch potvrzení je uvedeno, že výše uvedená smlouva splňuje veškeré podmínky pro možnost uplatnění odpočtu pojistného zaplaceného na soukromém životním pojištění od základu daně z příjmu…..
Paní je narozená v červenci 1976. Když se podívám ale na jednu smlouvu tak na té je uveden konec pojištění 31.12.2035. Když to ale počítám tak to je v 59 letech? Já vždy brala, že pojistné plnění musí být sjednáno nejdříve v roce, kdy poplatník dovrší 60 let věku – tzv. podmínku 2x60. Tzn. v tomto případě dle mě např. 1.1.2036. Tím, že tam má 31.12.2035 mi to pak tu podmínku nesplňuje :/ Uzavřeno je v roce 2010.
Na druhé smlouvě je zase uvedeno – uzavřeno rok 2003, konec pojištění rok 2041, konec placení pojistného 2028. Věk pojištěného v roce výplaty pojistného plnění 65 let – tato by to tedy splňovala, nemýlím-li se.
Co ta první smlouvy? Prosím poradíte mi? Děkuji.