Počítá se vždy z posledního pojištěného zaměstnání před nástupem na PPM. Nemoc by byla ve vyloučené době.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kterými nezdanitelnými částkami si můžete snížit základ daně za rok 2025?
Finanční správa opět vyjede do obcí a pomůže s vyplněním přiznání. Kam všude přijede?
Začínající podnikatel: Základní pojmy z účetnictví
OSVČ senioři letos prvně v přehledech uplatní slevu na pojistném. Víme, jak na to
Chování na pracáku má svá pravidla. Porušit je ale může i úřad sám
Zaměstnanci mají poslední šanci vyhnout se daňovému přiznání
26. 3. 2020 20:15
Dobrý večer,prosím mám dotaz ohledně peněžité pomoci v mateřství.????Jsem těhotná a termín mám v listopadu.Chtéla bych pracovat do konce prázdnin a pak nastoupit na PPM...čili 8 týdnů před.porodem.Z čeho se mi bude počítat PPM?Od roku 2018 jsem dělala v jedné firmě...plat cca 21 tisíc čistého...dělala.jsem tam od října 2018 do ledna tohoto roku 2020.Ale od 4.8 právě do konce ledna jsem marodila...operace karpalních tunelu.K 31.1.2020 jsme se domluvili se zaměstnavatelem.že ukončíme smlouvu.Ale hned od 1.2 jsem nastoupila pracovat jako prodavačka a chtěla bych právě tady dělat až do 8 týdnů před porodem...plat nyní mám okolo 15 tisíc čistého.Prosím jak se mi bude počítat PPM?prý se tam nepocítá ta moje marodka...vůbec tomu nerozumím...děkuji moc za odpověďi ????