Výdaje procentem - vedení účetnictví

• (neregistrovaný)

29. 3. 2020 21:42

Dobrý den, jsem OSVČ, vedu účetnictví a DE, v rejstříku mám živnost: ohlašovací vázaná, mohu si uplatnit výdaje z příjmů 60%.
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 3. 2020 21:54

. (neregistrovaný)

Raději se zeptám - vedete účetnictví a současně pro potřeby zpracování Přiznání k dani z příjmu FO evidujete záznamy o příjmech podle § 7 odst. 8) ZDP?
      Pokud máte příjmy ze živnostenského podnikání a nejsou to příjmy z živnostenského podnikání řemeslného, můžete si uplatnit výdaje procentem z příjmů ve výši 60 % / § 7 odst. 7) písjm. b) ZDP ; nejvýše lze však uplatnit výdaje do částky 1200000 Kč

• 29. 3. 2020 22:21

A.P. (neregistrovaný)

Dobrý den, vedu účetnictví s.r.o. i OSVČ. Pro svoje Přiznání k dani z příjmu FO podle §7 odst.8) ZDP. Takže uplatním výdaje ve výši 60% z příjmů. Nevím, kde jsem vzala 40%, asi to bylo dříve. Děkuji, mějte se hezky.

• 29. 3. 2020 23:00

. (neregistrovaný)

Nevzpomínám si, že by někdy mohly poplatníci, kteří měli živnost na vedení účetnictví, uplatňovat výdaje procentem ve výši 40%.
      Od devadesátých let (přesně nevím od kdy)
      do roku 2004 byly výdaje procentem ve výši 25%
      Od roku 2005 do roku 2008 byly výdaje procentem ve výši 50%
      Od roku 2009 - dosud jsou výdaje procentem ve výši 60%

• 29. 3. 2020 23:15

A.P. (neregistrovaný)

Já jsem špatně četla, používala jsem 40% " z příjmů ze sam.činnosti, na kterou není živnost. To jsem asi nedočetla ten konec, nebo se mi hnulo v hlavě. Ještě jednou Vám děkuji za radu i za trpělivost.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).