Citace z Mzdové účetní 4/2020
Obdrží li zaměstnavatel žádost v papírové podobě, doručí ji OSSZ v papírové formě nebo ji naskenuje a pošle datovou schránkou.
Dobrý den,já mám jiný problém, prosím kdy mám poslat ošetřovné , já ale nevím kdy nastoupí zaměstnanec do práce, když odešlu ten vyplněný tiskopis , tak jak potom ošetřovné ukončím . Přílohu k žádosti o ošetřovné, jsem již odeslala na soc., ale nevím kdy ten tiskopis, všude se píše, že se to předá zaměstnavateli, a on to odešle s přílohou o dávky na sociálku. prosím poradíte mi ? Moc děkuji a přejí hezký den
A co budete prosím dělat s Žádostí? Mám případ, kdy mám zaměstnankyni na od 19. na OČR - dnes a zítra (tj 30. a 31. 3.) bude v práci a pak zase pokračuje...odevzdala mi Žádost o OČR, kde si vyplnila, že pečovala o dítě ve dnech 19.-29., žádá o o ošetřovné od 19.3. a pak mi dala vyplněný i Výkaz, kde má křížky 19.-29.
Má správně vyplněnou Žádost nebo v Žádosti nemá být vyznačený konec OČR? Brali jsme to tak, že ted tu Žádost má vyplněnou na březen a pak bude dávat jen Výkazy. Máme ten konec OČR opravit a já pošlu i originál Žádosti, i Výkaz a i Přílohu? Nebo co tedd při tom prvním zasílání s přílohou všechno pošlete? A originály nebo kopie?
Dobrý den,
můžu se přidat s dotazem? Když jde zaměstnankyně na pár dní do práce, vyplňujete ve Výkazu identifikaci druhé pečující osoby?
Musí nám to zaměstnanec sdělit? V Žádosti o ošetřovné je také k vyplnění, kdo přebral ošetřování. Nevím, co s tím. Děkuji moc za radu a přeji všem hezký den a pevné nervy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 3. 2020 8:56
Dobrý den,
prosím řešili jste někdo ošetřovné ze školky? Jde mi o to, že to jde poslat elektronicky, jenže školka nemá číslo ošetřovného a na stránkách ossz mi to háže chybu, že to musí být vyplněno. Což nejde. Prosím, jak to řešíte? Na jejich linku se nejde od rána dovolat - volala jsem 5x.
Děkuji moc