Předání účetnictví

• (neregistrovaný)

30. 3. 2020 12:45

Dobrý den, prosím o názor. Z důvodu ukončení spolupráce bylo předáno účetnictví, dle smlouvy účtováno do 12/2019. dppo a účetní závěrku bude zpracovávat někdo jiný. Tiskové sestavy, které byly předány - hlavní kniha, vč. výpisu pohybů na všech účtech a účetní deník. nová účetní požaduje rozvahu a výkaz z.z.-analyticky. Měla bych poslat? Poslední měsíce spolupráce nebyly úplně příjemné a nechce se mi dělat cokoli navíc. děkuji za názor.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 3. 2020 14:47

stana1 (neregistrovaný)

Já bych požadovala inventuru - rozpis zůstatků na rozvahových účtech.

• 30. 3. 2020 15:17

m.. (neregistrovaný)

ano, to samozřejmě obdrželi. Jde mi o tu rozvahu a VZZ - a to dle požadavků analyticky. děkuji

• 30. 3. 2020 18:41

k5 (neregistrovaný)

Dobrý den,
      máte to nějak řešené ve smlouvě, co vše bude předáno za sestavy při ukončení spolupráce?
      Pokud to tam není uvedeno přesně po jednotlivých sestavách, ale např. obecně jako účetní sestavy, tak já osobně bych vzhledem
      k nepříjemnostem v poslední době nic dalšího pro ně nedělala.

• 30. 3. 2020 19:25

m.. (neregistrovaný)

Děkuji za reakci. Ne ve smlouvě toto ošetřeno není. Dle mého názoru obdrželi vše, co spadá pod "vedení účetnictví". Rozvaha a výsledovka je dle mne součástí účetní závěrky, ale chtěla jsem znát názor ostatních. Je mi jasné, že požadavek byl na sestavu z programu, nikoliv na standardizované účetní výkazy, ale i tak....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).