Kurzarbait

• (neregistrovaný)

30. 3. 2020 16:30

Dobrý den,

zaměstnavateli uzavřeli restauraci. zaměstnanci jsou doma, někdo má ošetřovačku, někdo bohužel na 60%. Řešíme co dál. Chtěli bychom zaměstnance udržet, v čemž by mohl pomoci tzv. Kurzarbait. Tj. že jim dá 80% platu a to mu proplatí stát. Nenašla jsem nikde pořádně podmínky, a ani jak a kde o to žádat. Víte už někdo něco? Musíme to řešit nyní, jinak bychom nejspíš byly nuceni dát lidem výpovědi..

Děkuji za rady případně odkazy

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 3. 2020 16:36

xy (neregistrovaný)

teprve to řeší vláda, nejdřív bude schváleno 7. dubna. tak jim dejte výpovědi, až to bude schváleno tak je prostě stáhnete, výpovědní doba je dlouhá.

• 30. 3. 2020 21:24

Zuza (neregistrovaný)

Přidám se k dotazu, restaurace kde jsou doma zaměstnanci jen na 60%, četla jsem pokyn vydaný mpsv, že je to 100% PV.
      Nebo si to určím sama?

• 30. 3. 2020 21:39

Zuza (neregistrovaný)

Našla jsem hezky popsané, ale nevím, zda sem můžu vkládat odkazy na články.
      Chápu správně, že minimum je 60% a vypočítá se náhradou mzdy hodinovou. Ale když dáme 60% nemůžeme žádat o příspěvek na mzdy 80%, a zároveň, když někoho propustíme nemůžeme žádat, platí to i pro ukončení PP dohodou nebo jen když dá výpověd zaměstnavatel? děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).