Hranice Polska s ČR podle polského nařízení (nikoliv českého nařízení) jsou uzavření od 27. 3. 2020 a domnívám se, že od tohoto data by měli být polští zaměstnanci v karanténě, kterou by jim měla nařídit polská hygien. Taky tuto situaci momentálně řeším. Ráno jsem měla dlouhý rozhovor s ministerstvem vnitra, ale tam nedokázali pořádně poradit, oni se pořád ohánějí jen českým nařízením pro pendler, ale nezajímá je polské nařízení.
Děkuji paní Jasná, to by znamenalo, že by byl na 60%. Myslím, že do toho 27.3.2020 když byl doma, protože nejezdil do práce, že to má daleko, to může být neplacené volno. A od toho 27.3.2020 tedy karanténa, ale jak se to bude prokazovat? A to mě to pravděpodobně čeká od pondělí i se zaměstnanci ze Slovenska.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 3. 2020 8:55
Dobrý den,
máme ve firmě zaměstnance z Polska, který nejezdí do práce od uzavření hraničních přechodů (tj. asi od 16.3.2020) to považuji za překážku na straně zaměstnance (jezdit mohl přes jiný hraniční přechod, ale jelikož by najel o 100km víc, nejezdil), pokud uvažuji správně, to bude omluvené volno bez náhrady. Mění se nějak situace teď od 26.3.2020, kdy Polsko uzavřelo hranice pro pendlery úplně? Zajímá mě zda je to stále bez náhrady nebo se mění. Ve mzdách nejsem úplně kovaná a nerada bych udělala chybu. A jde to nějak nastavit, aby zaměstnanec nebyl bez příjmu?
Děkuji