Nemám info o nemoci, ani v systému ČSSZ

• (neregistrovaný)

31. 3. 2020 10:55

Prosím, nevíte, co mám dělat, když vím, že naše zaměstnankyně je nemocná, už je to přes 14 dní, ale nemám žádné oficiální info?Do dat.schránky nic nepřišlo, na e-portále po zadání RČ nic není. Volala jsem na OSSZ, tam mi řekli, že evidují neschopenku, prý mám počkat na ukončení 14 dní trvání nemoci, že něco přijde. Zatím stále nepřišlo nic. Je konec měsíce, jak mám dále postupovat?
    Neschopenka trvá již více než měsíc. Děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 3. 2020 11:32

Ivina (neregistrovaný)

Na OSSZ když evidují neschopenku - tak Vám ji mají okamžitě zaslat do DS a na konci měsíce by Vám měli zaslat tiskopis Informace o trváním dočasné pracovní neschopnosti
      zavolejte jim - a chtějte doklad o nemoci neboli Informace o vzniku dočasné pracovní neschopnosti
      -přece Vy platíte 14 dnů a pak posíláte na OSSZ Přílohu k žádosti o dávku , aby mohli nemocnému zaplatiti DPN
      a nezapomeňte, že až bude nemocenská ukončena, tak posíláte Hlášení zaměstnavatele při ukončení pracovní neschopnosti

• 31. 3. 2020 12:01

Ivina (neregistrovaný)

ještě tak mne napadlo máte s OSSZ sepsanou žádost o zasílání informaci o DPN zaměstnanců ??!!

• 31. 3. 2020 12:38

iva.

Zavolejte zaměstnankyni a zeptejte se jí jakou firmu má napsanou na tom papíře, který dostala ona od lékaře jako průkaz práce neschopného pojištěnce. Pokud nevidíte na Portále pod jejím rodným číslem neschopenku, je možné, že je vystavená pro jinou firmu - zaměstnanec může mít více druhů pojištění. Řešila jsem podobný případ v lednu, lékař potom udělal opravné hlášení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).