Nevím, co znamenají slova "musíme zůstat doma". Pokud zaměstnavatel rozhodl, že vám nebude přidělovat práci z důvodu překážky na jeho straně, zdržovat se na jeho pracovišti nemusíte, resp. zaměstnavatel může i rozhodnout, že se firma zavře. V tomto případě by vám náležela náhrada mzdy ve výši 100 % průměrného výdělku.
Je-li to myšleno jako home office, pak tento režim výkonu práce nelze nařídit, lze pouze dohodnout. Za vykonanou práci náleží mzda. Ale to jako účetní víte, ne?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 3. 2020 11:19
Dobrý den,
potřebuji se zeptat, nevím si rady.
Jsem sám a pracuji u firmy jako účetní. Jen tak ústně nám řekli, že musíme zůstat doma,
nevím ani za jakých podmínek a kolik za to dostaneme. Neexistuje vůbec nic, ani e-mail.
protože jsem chtěl pracovat i z domova, neustále jsem se pokoušel připojit, ale je asi někde
chyba u zaměstnavatele. Prostě to nejde. Nevím, jestli mám sedět jen tak doma, nebo
chodit do práce.