Tak to by byl výpočet v případě, že byste vypláceli náhradu ve výši 100%. Odvody by byly klasicky, jak jste zvyklá počítat. Pokud by nebyla náhrada alespoň ve výši minimální mzdy, pak by rozdíl mezi vypočtenou náhradou a minimální mzdou celou hradil zaměstnavatel (pokud za zaměstnance není na ZP plátcem stát).
paní Jasná moc děkuji za Váš čas, já jsem mzd.úče. už mnoho jsem let v důchodu (76+) a jen tak se zajímám o tyto výpočty kvůli dceři, která se mně dotazuje, alespoň si trošku bystřím mozek. Zkoušela jsem celý výpočet pochopitelně ručně a výsledek je následující:
Bude výplácet náhradu ve výši 100%,
čistá mzda mi vyšla 14498
odvody zaměstnavatel 6283
žádost o úhradu od státu 19810
jestli jste ještě ochotná mi provést kontrolu tak předem mnohokrát děkuji
paní Jasná moc děkuji za Váš čas, já jsem mzd.úče. už mnoho jsem let v důchodu (76+) a jen tak se zajímám o tyto výpočty kvůli dceři, která se mně dotazuje, alespoň si trošku bystřím mozek. Zkoušela jsem celý výpočet pochopitelně ručně a výsledek je následující:
Bude výplácet náhradu ve výši 100%,
čistá mzda mi vyšla 14498
odvody zaměstnavatel 6283
žádost o úhradu od státu 19810
jestli jste ještě ochotná mi provést kontrolu tak předem mnohokrát děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 4. 2020 8:52
Dobrý den, prosím o radu jak v praxi bude vypadat výpočet mezd při uzavření pohostinství. Např .: zaměstnanec má průměr na výpl.lístku 165,- Kč. Bude se počítat 165 x8h x 14 prac dnů = 18480,- jak je to prosím dál se zdravotním a sociálním pojištěním za zaměstnance a pak za zaměstnavatele???
Předem moc děkuji