Náhrada mzdy

• (neregistrovaný)

2. 4. 2020 8:52

Dobrý den, prosím o radu jak v praxi bude vypadat výpočet mezd při uzavření pohostinství. Např .: zaměstnanec má průměr na výpl.lístku 165,- Kč. Bude se počítat 165 x8h x 14 prac dnů = 18480,- jak je to prosím dál se zdravotním a sociálním pojištěním za zaměstnance a pak za zaměstnavatele???

Předem moc děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 4. 2020 9:28

Jasná (neregistrovaný)

Tak to by byl výpočet v případě, že byste vypláceli náhradu ve výši 100%. Odvody by byly klasicky, jak jste zvyklá počítat. Pokud by nebyla náhrada alespoň ve výši minimální mzdy, pak by rozdíl mezi vypočtenou náhradou a minimální mzdou celou hradil zaměstnavatel (pokud za zaměstnance není na ZP plátcem stát).

• 2. 4. 2020 10:26

123 (neregistrovaný)

paní Jasná moc děkuji za Váš čas, já jsem mzd.úče. už mnoho jsem let v důchodu (76+) a jen tak se zajímám o tyto výpočty kvůli dceři, která se mně dotazuje, alespoň si trošku bystřím mozek. Zkoušela jsem celý výpočet pochopitelně ručně a výsledek je následující:
      Bude výplácet náhradu ve výši 100%,
      čistá mzda mi vyšla 14498
      odvody zaměstnavatel 6283
      žádost o úhradu od státu 19810

jestli jste ještě ochotná mi provést kontrolu tak předem mnohokrát děkuji

• 2. 4. 2020 10:27

123 (neregistrovaný)

paní Jasná moc děkuji za Váš čas, já jsem mzd.úče. už mnoho jsem let v důchodu (76+) a jen tak se zajímám o tyto výpočty kvůli dceři, která se mně dotazuje, alespoň si trošku bystřím mozek. Zkoušela jsem celý výpočet pochopitelně ručně a výsledek je následující:
      Bude výplácet náhradu ve výši 100%,
      čistá mzda mi vyšla 14498
      odvody zaměstnavatel 6283
      žádost o úhradu od státu 19810

jestli jste ještě ochotná mi provést kontrolu tak předem mnohokrát děkuji

• 2. 4. 2020 16:48

Jasná (neregistrovaný)

Nezlobte se, ale na to teď opravdu nemám čas. Ve volném čase šiju roušky. Možná přepočítá někdo jiný....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).