Povinnost podávat DP nemá, manžel je OSVČ. Mohla by podat DP a bonusy vrátit? A manžel by si nárokoval děti?
To by musela vrátit celých 17 107,- Kč. Lze takto udělat?
Děkuji.
Dobrý den,
omlouvám se, že se vracím k včerejšímu dotazu, zkoušela jsem večer daňové přiznání.
Když paní podá DPFO, uplatní celou svoji slevu na poplatníka a tím si zaplatí daň.
Do tabulky Údaje o dětech vyplní 0 počet měsíců.
Daň po uplatnění slevy ř. 74 je 0 a musí vrátit bonusy 17 107,- Kč.
Manžel OSVČ si uplatní v DPFO všechny 4 děti za celý rok.
Prosím, ještě jednou o trpělivost se mnou, snad jsem to pochopila již správně. včera mi to
nepřemýšlelo.
Jak prosím na FÚ doložit : Potvrzení o příjmech ze zaměstnání + prohlášení o vrácení.
paní si uplatňovala děti a dostala bonusy. takže manžel za ty měsíce si je uplatnit nemůže. paní prostě nepodá nic, protože nemusí, a pán si děti uplatní v ty měsíce, kdy si je ona neuplatnila. proč to zase takhle zamotáváte??? proč trváte na tom, že paní podá DP? Má tu povinnost?
Omlouvám se, že se ještě vracím.
Ale paní byla na úřadu práce do konce roku. Myslela jsem, že když v DP uplatní odpočet na poplatníka
za celý rok, potom daň k placení by byla 0. Tím by se manželovi v DP vrátila i její uplatněná sleva na děti
ve výplatě 5 565,- Kč.
Nevím, jestli jsem přemýšlela správně a jestli jde takto řešit zpětně přes DP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 4. 2020 13:18
Dobrý den,
mohu poprosit o kontrolu DPFO?
Mohu udělat DPFO : 4 měsíce zaměstnání a poté ÚP.
hrubá mzda : 68 848,-
zdr. poj. zaměstnavatel: 6 196,-
soc.poj.zaměstnavatel : 17 212,-
daňový bonus : 17 107,-
leden - únor si uplatňovala 4 děti
březen - duben 3 děti
Zkoušela jsem daňové přiznání a vyšel mi přeplatek 6 531,- Kč. Je to prosím dobře?
Moc děkuji za kontrolu.