Na vašem místě bych počkala na výplatní pásku. Nevím, čemu se ve vaší firmě říká bonus a za co se dává. Také není dost dobře jasné, jestli si uplatňujete daňové zvýhodnění na dítě a jestli je první v pořadí. Taky hodnota stravenek nic nevypovídá, když nevíme, kolik platí zaměstnanec a kolik přispívá zaměstnavatel.
Čistá mzda vychází: 21.642 Kč : hrubá = 28000, daňové zvýhodnění na 1 dítě = 1267 Kč, stravenky (45% z hodnoty stravenky) = 990. Žádný bonus 5000 Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 4. 2020 14:08
Dobrý den,
Měla bych dotaz ohledně výpočtu čisté mzdy.
Jsem zaměstnána Hrubá mzda je 28.000 Kč , tento měsíc jsem dostala bonus 5.000 Kč, ale finální částka kterou já dostanu Na účet je 21.750 Kč , což z mého pohledu je málo. Otázka : platí se socialka a zdravotka z bonusové částky? A podle vašeho výpočtu jakou finální částku mám dostat pokud, Mám 2 léte dítě a stravenky v hodnotě 990kc . Děkuji