Po dobu přerušení podnikatelské činnosti byste dále svým odběratelům poskytovala služby?
Platíte měsíční zálohy na sociální pojištění a zálohy na zdravotní pojištění? Placení záloh na sociální a záloh na zdravotní pojištění je nyní odpuštěno, od plateb záloh na březen 2020 do plateb záloh na srpen 2020.
Pokud přerušíte podnikatelskou činnost a začnete podnikat opět až v prosinci a budete mít v tom prosinci velký příjem, tak zaplatíte z tohoto jednoměsíčního příjmu veškeré vypočtené sociální a zdravotní pojištění. Doporučuji konzultaci u nějaké účetní/účetního, která/který by Vám různé varianty propočetla/propočetl. U někoho, komu dáte relevantní informace.
Velký přehled odkladů a úlev na daních a sociálním a zdravotním pojištění
https://www.podnikatel.cz/clanky/velky-prehled-odkladu-a-ulev-na-danich-a-socialnim-a-zdravotnim-pojisteni/
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 4. 2020 16:24
chtěla bych přerušit živnost, ne ukončit.pobiram starobni důchod, za činnost dostanu narazově, ted velmi sporadicky. chtěla bych firmě navrhnout, aby mne vyplatila na konci roka, kdy si opet oživim ŽL a podam a zaplatim daně. nevim, zda to je možné. nemusela bych měsíčně platit, když nemam objednavku a vim, že nebude.
- můžu tak vest ŽL?
- mohlo by to firmě uškodit, aby mne nevyplatila napr v dubnu, pak až v zaří ev.v říjnu, ale mně by poslala najednou v prosinci?
moc prosim, kdo by mi poradil