Dobrý den,
my jsme restauraci nechali uzavřenou a zaměstnanci jsou doma. Také si vůbec nejsem jistá zařazením. Volala jsem na úřad práce, tam mi sdělili, že oni tyto informace nesmějí poskytovat a dali mi číslo na nějakou infolinku inspektorátu, ale operátorka spíš tápala, nejdříve mi řekla, že patříme do B, a po chvlíli to změnila /prý podle nového dnešního výkladu/ na A. Přijde mi ale nelogické, že zaměstanci, těch restaurací, kteří jsou doma mají brát 100 % a těch kde částečně chodí do práce 60%. Tak stále nevím.
No a to je na tom to skvělé.
Ty chodíš do práce dostaneš zaplaceno hodiny x hodinová sazba. Ty zůstaneš doma a máš nárok na 100% náhradu * průměrný výdělek.
Takže z toho vychází že ty co jsou doma vyhráli Jackpot. sedí doma a mají lepší mzdu jak ti co museli makat. :-)
Už vidím jak to ti co chodí berou sportovně :-)
Taky to řešíme. - Všechny se snažím nacpat do 100% náhrady a doufám že s antiviru dostanu 80%. Ale spíš čekám že jim dám normál výplatu a pak mě někdo z ÚP napíše že mě dá max 60% z 60 % vyplacených.
Březen nějak přežiji a za duben už snad budu vědět jak jsme dopadli v březnu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 4. 2020 12:42
Dobry den, provozujeme restauraci, pro zamestnance mame moment.praci jen na pul uvazku(zacali jsme rozvazet obedy a vydavat pres okenko), vykazu jim tedy podle planu smen pul smeny odpracovanych a pul smeny v rezimu naroku na nahradu mzdy...je spravne zarazeni do 100% naroku na nahradu? A dale mame v programu Antivirus narok na zarazeni do sk.A - 80%nakladu? Provoz je omezen vladnim narizenim. Pro jistotu poprosim o nazory. Dekuji