Moc prosím mzdovky-POZP špatně řádek 20.

• (neregistrovaný)

8. 4. 2020 13:20

Dobrý den,
    chtěla bych se zeptat, jak velký je problém, pokud je omylem vyplněn řádek 20 u zaměstnance, kterého ale my považujeme za daňového rezidenta? Zaměstnáváme asi 6 cizinců, ale všechny vyhodnocujeme jako rezidenty - dva máme i potvrzené od FÚ (ani je tedy neuvádíme na Přílohu 2 k Vyúčtování). Bohužel v systému jsme neodklikli zatrhávátko o daňové nerezidenci a tudíž se jim vystavilo POZP, kde se propsal řádek 20 - úhrn pojistného u nerezidentů. Dva tito zaměstnanci si s tímto POZP podali DAP. Jak mám prosím postupovat? Má to nějaký vliv? Bude třeba FÚ divné, proč tam má tuto kolonku, ale nebyl vyplněný v Příloze našeho Vyúčtování?
    Jde mi z toho hlava kolem, moc prosím o radu.
    Děkuji!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 4. 2020 17:24

EvaLi (neregistrovaný)

Nechala bych to vyšumět. Pochybuji, že by někdo byl tak aktivní a ověřoval, zda zaměstnavatel podával k Vyúčtování povinnou přílohu. Pánové podávali DAP na stejný fú jako má zaměstnavatel? Vyčkejte, vyzve-li Vás anebo zaměstnance fú - k doložení...něčeho. Pokud k tomu dojde, vystavíte správné potvrzení (bez zaškrtnutého řádku 20) a oni podají znovu. Možná se Vám podaří vyřešit i telefonicky.
      Doteď jsem nikdy ani nevšimla, že tam takový řádek existuje. Předpokládám tudíž, že se jen označilo, ale žádná částka se nevyplnila. Pokud je částka, musíte vystavit opravené Potvrzení hned.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).