Takže dodavatel zahraniční, který se registroval v ČR jako plátce k DPH?
Pokud ano, tak ho podle jeho zahraničního "CVR No." nemůžete najít v Administrativním registru ekonomických subjektů.
"Nákup od plátce z EU pod českým DIč", dotaz a odpověď daňového poradce
http://www.ployer.cz/nakup-od-platce-z-eu-pod-ceskym-dic
dobrý večer,
oni právě na faktuře mají zahraniční DIč a uvedeno 21% a zároveň ičo mi nevyjelo, platilo se to platební kartou, takže je to už uhrazené, je firma lego a myslím, že se dovolat tam bude těžké a jak se domluvit. děkuji moc ještě za vysvětlení.
dobrý den,
omlouvám se, docela jsem se do toho zamotala.
na faktuře je NO. 11111111 (to vlasntě nevím co, protože, když to zadám do aresu českého tak mi nic nevyjede poz. ty jedničky jsem si vymyslela)
a také je na faktuře VAT No. CZ22222222 (je to úplně jiné číslo než NO 11111111), při ověřování zahraničního VAT NO CZ22222222, to mi vyjede platné DPH. Na faktuře je uvedeno 21%. Teď se dívám, oni nám do adresy uvedli jen ičo, ne dič, mě napadlo, že si myslí, že nejsme plátci DPH? Takže zavolat, aby opravili fakturu a nebylo uvedeno 21%, po opravě se k tomu budu chovat jako k zahraniční faktuře? děkuji za trpělivost
Znovu. Na stránkách Finanční správy v Registru českých plátců DPH jste si odkontrolovala, že jsou plátci DPH? U českého Finančního úřadu?
http://adisreg.mfcr.cz/cgi-bin/adis/idph/int_dp_prij.cgi?ZPRAC=FDPHI1&poc_dic=2
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 4. 2020 6:30
dobrý den,
prosím neporadil by někdo, jak zaúčtovat fakturu?
na faktuře je uvedeno: DPH 21%
CVR No.11111111
VAT No. CZ2222222
když zadám do aresu CVR No. 1111111, nic mi to nenajde a když zadám do zahraničního vyhledávání DE 2222222, vyjede mi, ano platné dič. To CVR NO1111111 a VAT No CZ2222222 jsou různá. Nakupovali jsme zboží, řeším, zda fakturu zaúčtovat jako českou fakturu (nenárokovali bychom si DPH) nebo jako zahraniční, kdy budu odvádět DPH na výstupu, také mě plete, že tam mají uvedeno na faktuře 21%.
děkuji všem kdo s tím má zkušenosti a za radu.