Ano, to je mi jasné, buď vyřadím a zlikviduji, budu mít likvidační protokol od sběrného dvora nebo prodám za nějakou obvyklou cenu a budu mít vydaný doklad. Mě se jedná o to, když přijde kontrola, na co se bude dívat? Napadne mi, když takto drahý telefon prodám po třech letech za stovku nebo za dvě? Nebo, jak jsem psala, jsme servis, takže potřebuji stanovisko ještě někoho dalšího, abych ho mohla třeba využít na náhradní díly? Tzn. do vyřazovacího protokolu napíšu použito na náhradní díly - bude to dostačující?
Děkuji mockrát.
Nelze předvídat, jak v případě kontroly se na to pracovník FÚ bude tvářit.
Pokud budete mít někde poznamenáno, že přišel klient a chtěl opravit mobil, kdy se mu rozbil při pádu display a firma na opravu použila jako náhradní díl z tohoto mobilu - pak OK. Nebo když při kontrole ukážete daný mobil připravený na náhradí díly.
Mám klienta, který raději skladuje ve skříni všechny mobily, které si koupil od začátku podnikání i když je nepoužívá, než aby měl problém s FÚ. Druhý klient raději vyřazuje s tím, že má "štempl" od sběrného dvora, že mobil převzali k likvidaci / nebo prostě na doklad pro účetní napíše, že mobil odevzdal k likvidaci na úřadu. A externí účetní nemůže rozporovat doklady od klienta.
Zkušenost z "druhé" ruky - mobily s pořizovací cenou okolo 10.tis.Kč cca 5 let staré, odprodej ve firmě vlastním zaměstnancům za nabídkovou cenu 500,-Kč. Zájem téměř nulový.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
28. 4. 2020 22:50
Dobrý večer,
prosím pěkně, opravdu nikdo neporadí? Potřebuji vyřadit mobil za 20 tis. (nákupní cena, stáří 3 roky) z operativní evidence majetku (s.r.o., plátci DPH), naše firma mimo jiné i opravuje PC, NTB, mobily a příslušenství, potřebuji pro vyřazení potvrzení o neopravitelnosti od jiného nezávislého servisu? Nebo můžu prodat takto drahý mobil třeba za symbolickou stovku?
Děkuji za rady.