Re: cestovné - jednatel
Moje otázka by asi zněla, jestli je potřeba pro rakouského jednatele pracovní povolení. Možná by tyto náležitosti měla řešit manažerská smlouva, která by dle mého mínění vše vyjasnila. Mám podobnou situaci se zahraničním vedením a tímto bych si to chtěla zjednodušit. U českého jednatele vyplácíte klasikou, pokud v interní směrnici není nějaká vyjímka. Ale asi bych to řešila tou manažerskou smlouvou. to je ale můj osobní názor, je možné že to není zase až tak košer.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 12. 2005 12:08
Jednatele ceskeho s.r.o. (vznik s.r.o. 6/05) maji uzavrenou smlouvu o vykonu funkce jednatele - vyplatni termin 12/05 kazdy na Kc 1.500,--. Jeden jednatel ma rakouske obcanstvi a trvaly pobyt v Rakousku a druhy jednatel je cech. Mohou si tito jednatele vykazovat za dobu od 6-12/05 cestaky na sva soukroma vozidla? Rakousky jednatel ma soukrome vozidlo evidovane v Rakousku. 2x tydne rakousky jednatel totiz dojizdi z Vidne do CR. V pripade ze maji narok na cestaky, jak se tyto cestaky pocitaji u rakouskeho a u ceskeho jednatele?
Dekuji mnohokrat.