Proč by jste měla odškodnění vyplácet vy? Já odškodnění nechávam vždy na Kooperativě.
Postup je jednoduchý. Požádejte OSSZ o potvrzení výše vyplacených nemocenských dávek. Dále bude záležet na jejich reakci. Potvrdí-li vám nějakou částku, budete s ní počítat. Nepotvrdí-li, nemůžete výši náhrady vypočítat (pro výpočet nemůžete nemocenskou odhadnout).
Ve vašem dotazu mě zarazilo: "mě také nedoložil lékařské zprávy". Proč by vám je měl dokládat? Nebo máte na mysli bolestné (lékařský posudek)?
Podstatné pro vás je, zda vám OSSZ potvrdí výši vyplacených nemocenských dávek (jste-li pojištěny u Kooperativy formulář zde: https://www.koop.cz/dokumenty/formulare/formulare-k-zakonnemu-pojisteni-zamestnavatelu/N%c3%a1hrada%20za%20ztr%c3%a1ty%20na%20v%c3%bdd%c4%9blku%20-%20u%c5%a1l%c3%bd%20v%c3%bdd%c4%9blek%20(vpisovac%c3%ad%20PDF)/N%c3%a1hrada%20za%20ztr%c3%a1ty%20na%20v%c3%bdd%c4%9blku%20-%20u%c5%a1l%c3%bd%20v%c3%bdd%c4%9blek%20(vpisovac%c3%ad%20PDF).pdf )
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
29. 4. 2020 16:26
Dobrý den,
mám dotaz ohledně pracovního úrazu. Zaměstnanec měl pracovní úraz již v prosinci. Pracovní neschopnost je dávno ukončená, ale od OSSZ stále nevyplacená, jelikož zaměstnanec nepodepsal neschopenku a stále není schopen dojít si to na OSSZ doladit.. Musí jenom podepsat čestné prohlášení, ale nemohu ho k tomu dokopat... Mě také nedoložil lékařské zprávy, tudíž nemám stále pracovní úraz uzavřen. Teď mu skončil pracovní poměr. Dotaz zní, mám mu i přes to, že není od něj vše doloženo doplatit do 100 % - s tím, že si nemocenskou odhadnu a firma to zaplatí ze svého? Nebo obhájím, to že pracovní úraz nedostal dorovnán do průměrné mzdy, na základě toho, že od něj stále nemám doložené všechny doklady a tím pádem nemám šanci nárokovat úraz ani u pojišťovny. Moc děkuji za rady...
Krásný den všem