Tak to jsme lehce větší. Nevíte náhodou zda má SSZ kompetence kontrolovat “správnost mezd” (a zda se v tom vůbec orientují?) Nestudovala jsem ty staré roky dopodrobna a ve společnosti jsem rok, ale zda se mi, ze se nevyplacely mzdy vždy spravne (napr. HPP 40h/tydne placeny hodinove a ve mzde jen 140h práce a zbytek nic - bez konta pracovní doby, nesprávně proplacene náhrady) - zajímalo by toto SSZ (či pak případně jen inspektorát) nebo ty jen zajímá kolik bylo vyplaceno a zda z toho spravne odvedeno?
Mívali jsme kontrolu pravidelně co 2 roky, pak to prodloužili na 3 roky.
Teď před měsícem provedli kontrolu po 2,5 roce. Když jsem se ptal, tak řekli, že jdou podle toho, jak mají volnou kapacitu.
Chtějí vždy veškeré doklady (ELDP, mzdové listy, rekapitulace mezd, ...) za celé období od poslední kontroly.
Chodíme pravidelně, co 2 roky . Mzdové listy se archivují 30let, tak ty určitě budou chtít, pak chtějí přehledy vyměřovacích základů, dohody z kterých se neodvádělo SP,vyplacené dávky nemocenského a ELDZ. Ty si odškrtávají na svoji evidenci. Fakt , že ty si můžou zkontrolovat dle ML. Tak hodně zdaru.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
29. 4. 2020 19:22
Krásný večer, chtěla bych se zeptat jaká je nejdelší doba co jste zažili od kontroly SSZ a jak případně probíhala? Já osobně nezažila nikdy kontrolu ze socialky a dnes mi při rozhovoru s kontrolním o jiné věci rekli, ze v naši společnosti kontrola nebyla od května 2014!! A ze to bude teda hruza. Zajímá mě zda po vás chtěli mzdové listy všech lidi i ukončených za tu dobu? ELDP máme povinnost archivovat 3 roky - jak se počítá v tomto lhůta? Když přijdou v roce 2020, tak musím mít ELDP za 2017 výš nebo 2016 výš?
Děkuji za rady a zkušenosti :)