A nemáte informaci na E-portálu sociálky? Tam by měl být počátek. Navíc lékař zaměstnanci povinně vystavuje již jediný "papírový" doklad "Průkaz práce neschopného..", s kterým chodí na kontroly, tak ať vám ho zaměstnanec ukáže (naskenuje). Nám stačí, když nám nahlásí telefonicky a vyplácím zatím "bez papíru", ale máme zaměstnance stejné přes dvacet let, takže není důvod nevěřit. Takže - já bych určitě náhradu za nemoc zaplatila.
Dobrý den,
informace o neschopenkách ze sociálky se mi stahují přímo do mzdového programu (a do těchto zadání já již nemůžu zasahovat). Takže pokud se mi do uzávěrky mezd ze sociálky nestáhne informace o trvání DPN, tak ji zaměstnanec prostě nedostane zaplacenou (proplatí se až v příští výplatě).
P.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 5. 2020 11:53
Prosím Vás, jak proplácíte náhradu mzdy v případě, kdy zaměstnanec marodí od 27.4.2020 a nedojde vám potvrzení o trvání DPN k 30.4.?
Lékař našeho zaměstnance toto potvrzení k 30.4. nechce vystavit, protože ze zákona ho má vystavit až ke 14. dni, což bude 10.5., ale to já už budu mít mzdy uzavřené a zkrátka mu tu náhradu nemůžu proplatit, když nevím, jestli je k 30.4. stále nemocen. Jak to řešíte, prosím, vy?
Děkuji.
P.