Podpora pro malé s.r.o. - novela zákona o kompenzačním bonusu č.159/20

• (neregistrovaný)

7. 5. 2020 7:32

Dobrý den,

Mám následující dotaz:

Já a moje manželka jsme 2 jednatelé v malé s.r.o..

Jsme současně zaměstnanci v uvedené společnosti jako obchodní referenti, tzn. pobíráme mzdu dle pracovní smlouvy a odvádíme ze mzdy nemocenské a důchodové pojištění.

V návrhu novely Zákona o kompenzačním bonusu č. 159/2020 Sb. je uváděna mj. podmínka (dle informací z webu webu Min. financí):

Zaměstnanec nesmí být zaměstnancem účastným na nemocenském pojištění (s výjimkou v zaměstnání v dané společnosti, např. jako jednatel).

Všechny webové portály (např. businessinfo.cz, www.komora.cz, www.behounek.eu, www.warengo.cz atpod.) uvádějí výše uvedený přepis ze stránky Min.financí ČR. Bohužel nikde jsme nenašel přesný přepis - přesné znění novelizace uvedeného zákona. Vím, že je teprve v legislativním procesu.

Pouze portál www.podnikatel.cz podrobněji rozvádí, že :

Na podporu nemůže dosáhnout společník, který zároveň vykonává činnost, v jejímž důsledku je účasten nemocenského pojištění jako zaměstnanec, s výjimkou zaměstnání ve společnosti s ručením omezeným, které je společníkem. (- viz odkaz: https://www.podnikatel.cz/clanky/dalsi-zmena-500-kc-denne-nakonec-dostanou-i-spolecnici-eserocek-se-zamestnanci/)

Ostatní podmínky splňujeme.

Můj dotaz zní: Splňujeme oba 2 jednatelé, když jsme zaměstnání pouze v uvedeném s.r.o. na pozici obchodní referent, uvedené podmínky a můžeme tak čerpat tuto podporu.

Podle mého osobního názoru asi ano, ale potřebuji si být jistý a prosím zdvořile o vaše vyjádření.

Děkuji za co možná nejrychlejší odpověď.

S pozdravem

Ing. Martin Holub- jednatel
    Mobil: 724200710
    PREMON s.r.o.
    Legionářská 674
    679 06 Jedovnice

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).