Firma odmítá vystavit opravný daňový doklad

• (neregistrovaný)

7. 5. 2020 11:03

Dobrý den,

Minulý rok jsem zrušila službu Freesat- satelitní televizi. Bohužel ve vánočním shonu jsem zapomněla zaslat satelitní kartu zpět a přišla mi faktura s pokutou a doprovodným dopisem, že pokud kartu zašlu zpět, tak bude dluh anulován. Kartu jsem obratem zaslala zpět a dostala potvrzující e-mail o přijetí karty od firmy freesat.

Nicméně jsem neobdržela žádné potvrzení, ať už opravný daňový doklad, nebo alespoň písemné potrvezní, že nic nedlužím. Psala jsem na online chat freesatu, využila jsem jejich kontaktního formuláře, několikrát jsem jim volala a urgovala o jakýkoliv důkaz, že nic nedlužím. Bylo mi řečeno, že na doklad nemám právo, že jej pouze vystavují firemním zákazníkům a že jejich hovory jsou nahrávány a to jim stačí.

Samozřejmě tohle mi v žádném případě nestačí. To, že si firma ukládá vlastní nahrávky mi nedává do rukou žádný důkaz, že dlužím 0Kč.

Chci se zeptat jak dále postupovat? Takové jednání mi přijde v rozporu s obchodním zákonem. Byla mi vystavena řádně platná faktura (daňový doklad), tak i freesat musel tento doklad účetním způsobem zrušit. Proč je takový problém, abych obdržela kopii a měla klidné svědomí? Moc děkuji předem za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).