Prohlášení podepsal pro rok 2020 - a platnost Prohlášení skončila dnem ukončení pracovního poměru. Přece nelze např. v lednu 2020 podepsat Prohlášení 2020 u jednoho zaměstnavatele a po ukončení pracovního poměru v průběhu roku pak tvrdit, že již nelze u žádného zaměstnavatele do konce roku Prohlášení 2020 podepsat z důvodu, že již bylo jedno Prohlášení podepsáno.
Proto jsem se ptala, zda podepsal Prohlášení pro nový pracovní vztah / DOPP/, který byl až po ukončení původního pracovního poměru.
Nemáte pravdu. Prohlášení je podepsané pro konkrétní pracovněprávní vztah. PP byl ukončen, takže pro DPP musíte nechat podepsat znovu. Pokud by prohlášení nebylo znovu podepsané, pak by jste při odměně z DPP do 10 000,-Kč nedanila dohromady, protože u PP by byla zálohová daň a u DPP srážková daň. A jsou dva pracovněprávní vztahy, takže 2 výplatní lístky.
Abyste mohla uplatnit podepsané prohlášení za duben, tak by muselo být podepsané do 30 dnů po nástupu, což už nestihnete. Takže způsob zdanění by byl takový jak jsem vám napsala v předchozá odpovědi. Nebo je tu možnst antidatovat, napsat dřívější datum podpisu. Doufám, že mě za to nebudouchtít ostatní ukamenovat, ale dělají se v životě horší věci.....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 5. 2020 15:54
Dobrý den,
prosím o radu. Zaměstnanec šel do předčasného starobního důchodu.
Ukončil PP.
V dubnu pracoval 1. a 2. 4. 2020, 2 dny na pracovní poměr + 5 dní proplacená dovolená,
Dále u stejného zaměstnance má dohodu o provedení práce od 5 dní do 10.000,- Kč.
Má podepsané prohlášení na duben.
Ptám se, musí být 2 výplatní sáčky? Když jsou dva poměry u jednoho zaměstnavatele?
Daní se přeci u jednoho zaměstnavatele.
Bude nějaký problém při kontrole? OSSZ nebo FÚ, VZP?
Děkuji
V..