Svátky, osobní hodnocení, překážky

• (neregistrovaný)

8. 5. 2020 19:14

Prosím pěkně, už z toho blbnu. Prosím o radu. Mám zaměstnance s měsíční mzdou, za svátky se měsíční mzda nekrátí. Máme částečnou nazaměstnanost, zaměstnanci mají dobu, kdy mají přijít do práce, určovanou den předem, tak je to různé. Většinou jsou v práci 1, max. 3 hod denně.
    Dotaz č. 1) pracujeme v pracovní dny, tedy po-pá. Za ty svátky musím dát tu částečnou nezaměstnanost, tedy hodiny průměrem stanoveným vnitřním předpisem, minimálně tedy 60%, my máme ale v předpise 100%. Pracujeme 7,5 hod, takže to bude 15 hod ta překážka. Je to tak správně? Nebo to musím řešit jinak? Zaměstnanec A chodí do práce vždy 1 hod denně, víc práce nemá, pak jde domů a má 100% průměrem. Takže za ty 2 svátky mu stejně nemůžu dát nic jiného než těch 15 hod překážka 100%. Je to spávně?
    Navazující dotaz č. 2) Musím jim přepočítat osobní hodnocení, které mají jen za skutečně odpracované hodiny. Zaměstnanec, který byl v práci 20 hodin: 5000 Kč osobní hodnocení vydělím FPČ 165 h x 20 hod = 606 Kč. Takto, že?
    Mzdový program mi tam stále vnucuje 15 hod svátek, no musím jej nějak zkrotit, ale zatím nevím jak. Proto se ptám, protože asi musém vypnout automatické výpočty a vše dát ručně. Snad mi to pak vypočtě správně průměry.
    Prosím, přemýšlím nad tím správně? Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).