Obchodní nebo pracovní vztah - "Švarcsystém"? Pro vymožení dluhu to vidím na soud.
Nedokáži si představit, že OSVČ dostane od všech svých odběratelů (deseti, padesáti,...) pokrácené faktury s tímto odůvodněním.
Děkuji za reakci a chápu Vaše podezření. Smlouvu mám řádně uzavřenou. Společnost nemá k mojí práci výhrady je s odvedenou prací spokojená.
To, že je jednání společnosti nezákonné mi jednatel potvrdil a nejsem prý jediná koho se to týká. Řekl, že s jednáním společnosti nemusím souhlasit a v tom případě bude nejlepší ukončit spolupráci.
Chtěla jsem se jen podělit o zkušenost a získat další názor k mojí situaci.
podle mě je to napadlo právě proto, že je to švarc. dávají odměnu tak, aby pokryla socko a zdravko OSVČ, určitě si vzpomenete na začátek, kdy jste se na odměně domlouvali. tak si teď myslí, že když to neplatíte, můžou platit míň. prostě zneužili situace a takhle to prostě nejde. ať už je to švarc či ne, trvala bych na fakturaci v původní výši a ať reklamují, proč nechtějí zaplatit to co vždy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 5. 2020 4:24
Dobrý den, chci se zeptat jak mám postupovat v případě, že mi firma pro kterou pracuji jako OSVČ, bez jakéhokoliv předchozího upozornění krátí vystavenou fakturu o 5000,-Kč (fakturu za duben mi krátí zpětně i za březen tzn. je vyplaceno o 10.000,-Kč méně) s odůvodněním, že si nemusím díky nařízení vlády od března platit sociální a zdravotní. Je vůbec možné se bránit jiným způsobem než pro firmu přestat pracovat? Děkuji za odpověď.