Pracovní smlouva byla uzavřena?
Nebo od ní zaměstnavatel odstoupil?
Registrovala jste na základě čeho?
Dobrý den,
děkuji za rady, registrovala jsem na základě uzavřené smlouvy, zaměstnanec však nakonec vůbec nenastoupil a neodpracoval, což jsem zjistila až při zpracování mezd. Takže pokud chápu správně, udělám na obě instituce odhlášky ke stejnému dni a napíšu i vysvětlení. Mohu se jen zeptat, v tomto případě automaticky ten sjednaný pracovní poměr zanikl a nepíše se k tomuto ani výpověď, že ano.
Děkuji a přeji pěkný víkend.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 5. 2020 18:03
Dobrý den,
registrovala jsem na úřady nového zaměstnance a bohužel až při zpracování mezd se ke mně dostalo, že nenastoupil a nic neodpracoval. Jak z toho prosím ven a jak prosím stornovat podané přihlášky? Mám poslat žádosti o storno datovou schránkou nebo radši poštou? A nebo to lze i přes registrační formuláře s tím, že to bude odhláška ke stejnému dni. Tam mám však za to, že ten 1 den se bude počítat jako odpracovaný, což nebyl..prosím zkušené o pomoc. Děkuji moc.